doa dan imej

doa dan imej
                                                                                                                                                                      

Rabu, 24 November 2021

Salam Takziah Kepada Seluruh Keluarga Almarhumah Mak Su Dah.

 إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهَا وَارْحَمْهَا وَعَافِهَا وَاعْفُ عَنْهَا، وَأَكْرِمْ نُزُلَهَا، وَوَسِّعْ مَدْخَلَهَا، وَاغْسِلْهَا بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهَا مِنَ الْخَطَايَا كَمَا يُنَقَّى الثَّوْبَ الأَبْيَضُ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهَا دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهَا، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهَا، وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِها، وَأدْخِلْهَا الْجَنَّةَ، وَأَعِذْهاَ مِنْ عَذَابَ الْقَبْرِ وَفِتْنَتِهِ وَمِنْ عَذَابِ النَّارِ


Ertinya :

"Ya Allah... Engkau berilah keampunan baginya, dan limpahkan rahmat kepadanya, dan selamatkan dia dan dan maafkan kesalahannya. Engkau muliakan kedudukannya, dan luaskan tempat tinggalnya dan sucikan dia dgn air salji dan air yang sejuk. Engkau bersihkannya daripada kekotoran dosa sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kekotoran. Dan gantikan rumahnya dgn rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindungilah dia daripada azab kubur dan ujiannya serta jauhkan dia dari azab neraka."

Kematian adalah sesuatu hal yang sering terjadi di sekeliling kita setiap hari. Kematian adalah pengakhiran kepada kehidupan dunia dan permulaan kepada kehidupan akhirat. Mak Su Dah, 90 tahun disahkan meninggal dunia tengahari tadi @ rabu, 24 November 2021 akibat sakit tua. Jenazah dijangka akan dikebumikan pada jam 6.00 petang nanti di Kubur Surau, Wakaf che Yeh, Kota Bharu.

Marilah sama-sama kita doakan moga roh Almarhumah Mak Su Dah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yg beriman dan beramal soleh.

Salam takziah kepada seluruh keluarga Almarhumah Maksu Dah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan